Bezoek het prachtige Boedapest!

BOEDAPEST OP 41 KM VAN HET GOLYA PARK!

Een bezoek aan Boedapest op 41 kilometer afstand van het vakantiepark Gólya Hongarije

Boedapest strekt zich uit aan weerskanten van de de Mythische rivier de Donau. Op de rechteroever loopt Boeda terrasgewijs op tegen een beboste heuvelrug. Deze geeft het chique, ja zelfs aristocratische stadsdeel met huizen en weelderige villa's met goed onderhouden tuinen op sommige plaatsen een landelijk aanzien. Pest, op de linkeroever, ligt daarentegen in een laagvlakte, die zich uitstrekt zover het oog reikt. Aan de rand ervan rijzen overwegend oude gebouwen en flats op.

Boedapest telt 2,1 miljoen inwoners en is een smeltkroes van verschillende beschavingen die nog steeds hun stempel drukken op het nationale erfgoed. Het is een originele stad waar de geur van van Oost en West zich met elkaar vermengen en de stad van de baden, die aan het Romeinse tijdperk en de Turkse overheersing herinneren. Boedapest is tevens een van de steden waar de Jugendstil en Art Nouveau zijn bloeitijd kende.

Boedapest, een bijzondere stad welke steeds opnieuw de moeite van het bezoeken waard is.

Voor meer info over Boedapest kunt u zich wenden bij de receptie van vakantiepark Gólya. Hier kunt u tevens arrangementen naar o.a. Boedapest boeken.

 

Boedapest

Bezig met laden