Fietsen omgeving Velencemeer

Veilige en vlakke fietspaden langs het meer.

Sightseeing per fiets.

Hongarije is een land waar de droom van elke fietser uitkomt: veilige en vlakke fietspaden langs rivieren en rond meren, langs historische ruïnes en hoogtepunten van ons natuurlijk erfgoed voor de fietsers die ontspanning zorgen. Voor de meer avontuurlijk aangelegden zijn er ook downhill-, dirt- en trial-races met een hoog adrenalinegehalte!

Niet alleen Boedapest, maar het hele land is perfect geschikt voor een uitgebreide rit op twee wielen. Ondanks het feit dat Hongarije geen grote hoogteverschillen kent, is het landschap er prachtig en gevarieerd… een droom die uitkomt voor iedereen die graag op een milieuvriendelijke manier het land verkent. Veel fietspaden lopen langs de rivieren, rond de meren, door nationale parken, langs oude ruïnes. Surf naar www.holkerekparozzak.hu en kies uit stapels fietsroutes over het hele land, variërend van slechts een paar duizend meter tot duizenden kilometers. De site biedt u tevens waardevolle informatie over de wegcondities en topografie. Onder de talloze routes vindt u ook EuroVelo 6 en 11, onderdeel van het Europese fietsroutenetwerk dat langs onze twee grote rivieren, de Donau en de Tisza voorbijkomt. EuroVelo 13, de IJzeren Gordijn-route, is in ontwikkeling en zal landen die vroeger door het IJzeren Gordijn gescheiden waren met elkaar verbinden (www.eurovelo.org).

De Hongaarse spoorwegen reiken een helpende hand (of eerder enkele helpende wielen) voor wie het land wenst te verkennen, maar de spierkracht mist om een ​​hele rondreis te maken. Voor informatie over de voorwaarden van fietsvervoer op de trein en korting op fietstochttickets, check de website www.mav-start.hu/kerekpar!

Afgezien van ontspannend fietsen zijn er ook enkele serieuze fietswedstrijden in Hongarije! Eén van de hoogtepunten van dit jaar is het programma ‘Fiets rond de meren!'. Tour de Lac Velence neemt de deelnemers mee rond het Velence-meer, Tour de Pelso rond het Balatonmeer en u kunt ook deelnemen aan de Tisza-meermarathon: kies het 42 km lange Capriolo-circuit voor een voorproefje, de 65 km lange PORT.hu ‘Ronde van het Tisza-meer' als u een meer getraind fietser bent of de ‘Cube highway'-marathon van 134 km als u een prof bent! Meer info vindt u op www.tosport.hu.

Of u nu gewoon op de fiets springt om wat boodschappen te doen een hele fietstrip doorheen het land maakt, is veiligheid van het grootste belang! De verkeersregels (‘KRESZ' genoemd in Hongarije) zijn evengoed voor fietsers van toepassing, dus zorg ervoor dat u ze goed kent. Voor een samenvatting van de regels en andere nuttige veiligheidstips, surf naar www.kerekparosklub.hu/kisokos

Bezig met laden